Wil jij werken bij een modern familiebedrijf, met een ruim 40-jarige historie, die de afgelopen jaren voortvarend heeft geïnvesteerd in de nieuwste technologie? Denk je in uitdagingen en kansen? Heb je plezier in het beheersen maar ook verbeteren van processen? Zie je het als een uitdaging om samen met het team keer op keer betere prestaties neer te zetten? Dan maken we graag kennis met jou! 

Wat houdt de functie van Calculator/Werkvoorbereider in?

Je bent de vliegende keep tussen opdrachtgever, afdeling verkoop en de montage. Je zorgt ervoor dat de montagemedewerkers hun dagelijkse werk probleemloos kunnen uitvoeren. Je werkt zelfstandig, maar ook veelal in teamverband projecten uit. De projecten variëren van grote renovatie- en nieuwbouwprojecten binnen retail, utiliteit en luxe woningen tot enkelstuks op maat gemaakte kozijnen. Als Calculator/Werkvoorbereider ben jij hoofdverantwoordelijk voor de complete inhoud van de gecalculeerde werkzaamheden, zowel op technisch als financieel gebied. Je voert calculaties vanaf bouwtekeningen uit en werkt deze vervolgens uit tot offertes. Vaak ben je het eerste aanspreekpunt en je onderhoudt dus goede contacten met onze relaties.

Bij het gunnen van de opdracht ben je ook verantwoordelijk voor de werkvoorbereiding. Veilig, volgens kwalitatief gestelde normen, binnen planning en binnen budget. Daarnaast zorg je voor de projectgebonden inkoop en vervaardig je de bestel- en productielijsten.  Aansturing van de medewerkers in de productie en het coördineren van de buitendienst behoren tot je dagelijkse takenpakket. Wij werken met de modernste software en machines.

We bieden je de ruimte om jezelf verder te ontwikkelen, wat zijn jouw kwaliteiten?

Als eerste dat je de drive hebt om onze groeiambities te kunnen waarmaken. Door marktgericht te denken weet je samen met verkoop de vertaling te maken van de technische mogelijkheden van onze fabriek naar onze  unique selling points richting de markt. Lekker werken in een team, gewoon ouderwets meters maken en zorgen dat je dingen gedaan krijgt, dat zoeken we! 

Verder vragen wij:

• Een MBO opleiding richting bouwkunde;

• Uitstekende communicatieve vaardigheden;

• Ervaring met projectmatig werken en cijfermatig inzicht;

• Ervaring met het tekenen in Autocad is een pré;

Waar ga je werken?

In 1971 start grondlegger R. Rutten sr. met de gespecialiseerde fabricage van zonwering. Al snel breidt de productie zich uit en worden ook aluminium kozijnen geproduceerd. Wij produceren, vanuit de professionele en zeer moderne fabriek in Groesbeek, voor heel Nederland. We werken samen met vaste professionele teams die garant staan voor vakkundige montage. Naast aluminium kozijnen produceren wij ook complete zonweringen en rolluiken. Onze unique selling points? Vanwege de grote voorraad binnen het bedrijf en een flexibele instelling zijn wij in staat zeer snel speciaal op maat gemaakte kozijnen te leveren. Daarnaast zijn wij een echte regionale onderneming en doen wij bijvoorbeeld alle kozijnen en raamwerken van de Albert Heijn bij jou in de buurt! De cultuur is informeel en gericht op kansen. Werkplezier, kwaliteit en klantgerichtheid zijn belangrijke kernwaarden in ons bedrijf.

Wat bieden wij jou als Calculator/Werkvoorbereider?

Allereerst een zeer collegiale en gedreven werkomgeving met veel ruimte voor opleiding, training, en persoonlijke ontwikkeling. Werkplezier staat daarbij voorop. Er is volop ruimte voor persoonlijke groei en initiatief wordt beloond. Er wordt hier nog altijd gezamenlijk een drankje gedaan om de week af te sluiten en gaan we jaarlijks een dag erop uit. Onze salarissen zijn marktconform. Wij hanteren de CAO voor de metaalsector en kennen 25 vakantiedagen en 7 atv dagen. Uiteraard 8,25% vakantiegeld en een pensioenregeling conform CAO. 

Wil je kennismaken of meer weten?

Je bent van harte welkom! Wij nodigen nadrukkelijk zowel ervaren kandidaten als starters uit om te solliciteren. Voor informatie en solliciteren kun je reageren via r.rutten@rutolux.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.